eBooks

 

Wolters Kluwer este singura editură din România care furnizează ebook-uri din domeniul juridic în formatele ePUB, MOBI și PDF. Astfel, cărţile şi revistele noastre sunt acum disponibile pe computerele personale, pe tablete, pe diversele tipuri de eReader sau pe smartphone.


 

Cărţile şi revistele digitale Wolters Kluwer 

Ebook-urile Wolters Kluwer prezintă avantaje unice în România pentru profesioniştii dreptului. Informaţia diversă şi actuală conţinută în cărţile şi revistele noastre tipărite beneficiază acum de toate avantajele oferite de cărţile digitale: 

Formatele EPUB şi MOBI sunt formate dinamice de prezentare a conţinutului unei cărţi, adică prezintă textul independent de o aşezare în pagină fixă. Astfel, ele permit următoarele facilităţi:

  • Textul se reorganizează automat, în funcţie de mărimea şi poziţia ecranului dispozitivului folosit.
  • Puteţi modifica mărimea corpului de literă sau a interliniei, pentru uşurinţa lecturii sau pentru organizarea informaţiei pe pagină.
  • Puteţi căuta informaţii după cuvinte-cheie, în tot cuprinsul ebook-ului.
  • Formatul permite notarea de comentarii oriunde în cuprinsul cărţii sau marcarea unor cuvinte sau pagini.

Formatul PDF este un format static de prezentare a conţinutului unei cărţi. Cel mai mare avantaj al acestui format este păstrarea paginării iniţiale a textului, care permite, de exemplu, citarea după cartea tipărită. Cel mai mare dezavantaj este faptul că se citeşte cu dificultate pe ecranele de dimensiuni mici, fiindcă textul nu se adaptează la dimensiunile ecranului.   

Cum aleg formatul şi dispozitivul potrivit nevoilor mele de informare? 

Formatul EPUB este adecvat majorităţii tipurilor de e-Readere (Sony Reader, Barnes & Noble Nook, Apple Ipad, Kobo Reader etc.) cu excepţia dispozitivului Amazon  Kindle, care este limitat la produsele în format MOBI, furnizate de Amazon. Totodată, formatele EPUB pot fi citite cu uşurinţă pe computerele personale, pe telefoanele mobile şi pe tablete.

Formatul MOBI este compatibil numai cu clasele de e-Readere produse de Amazon.

Formatul PDF poate fi citit pe orice computer sau dispozitiv care are instalat programul Adobe Reader.

Wolters Kluwer România produce ebook-uri în toate cele trei formate şi acoperă, astfel, întreaga ofertă de dispozitive pentru lectura de ebook de pe piaţa românească.

Digital Rights Management (DRM)

DRM grupează mai multe metode de protejare a ebook-urilor împotriva utilizării abuzive, dintre care două sunt cele mai răspândite:

  • Adobe DRM. Acest sistem de protejare a cărţilor electronice este compatibil cu formatele EPUB şi PDF, formatul MOBI având sistemul de DRM propriu produselor Amazon. Pentru a citi ebook-uri protejate prin sistemul Adobe DRM trebuie să instalaţi în prealabil programul dedicat Adobe Digital Editions şi să vă înregistraţi pe site-ul www.adobe.com.
  • Social DRM. Acest sistem de DRM este compatibil cu formatele EPUB şi MOBI şi cu toate dispozitivele pe care se pot citi aceste formate. Sistemul constă în inscripţionarea ebook-urilor cu datele personale ale utilizatorilor pentru a împiedica utilizarea neautorizată, în consecință, e-book-urile nu pot fi listate.

Revistele Wolters Kluwer Romania in format eBook aici >>

Cartile Wolters Kluwer Romania in format eBook aici >>